Stelling 304

Uitverkocht

Stelling 304

€ 11,99
Uitverkocht

Stelling 304

€ 11,99

Magere kaas van de boerderij, gemaakt van afgeroomde gethermiseerde koemelk. Een kaas met minder vet, maar nog heerlijk smeuïg en vol van smaak.

Na 6 maanden rijping heeft de kaas een unieke en rijke smaak die onweerstaanbaar lekker is! Erfgoed Stelling 304 is gemaakt door familie van Erk uit Berkenwoude

De kaasboer

Van Erk Berkenwoude

We vertellen je graag het verhaal van onze kaasmaker Marco van Erk. In 2010 hebben Marco en zijn broers de kaasboerderij overgenomen van familie Oskam in Berkenwoude. Dit was de eerste stap in de wereld van boerenkaas. Er lopen op hun boerderij nu circa 300 koeien rond. Alle melk die ze geven, wordt gebruikt om kaas van te maken. De Boeren Goudse kaas van 16 kg is een echte topper. Deze kaas is namelijk heel erg romig, zacht en smeuïg en wordt op dezelfde manier gemaakt als meneer Oskam dat vroeger zelf altijd deed. Hij heeft Marco de fijne kneepjes van het vak geleerd.

Kwaliteitskaas

De kwaliteit van de kaas is heel belangrijk. Van het voer en het melken tot aan het rijpen van de kaas heeft invloed op de kwaliteit. De melk waarmee zij werken is rauw of gethermiseerd. Dat betekent dat het een echt natuurproduct is en dat dus de natuur hier invloed op heeft. De weersomstandigheden en het jaargetijde bijvoorbeeld hebben veel invloed op de samenstelling van de melk en uiteindelijk dus ook op hoe de kaas smaakt.

Speciaal zuursel

Het is een vak apart om elke dag weer boerenkaas te maken van hoge kwaliteit. Deze ambacht leer je alleen door het vaak te doen. Het afromen van de melk vraagt precisie. Tijdens het bereidingsproces gebruiken ze een speciaal zuursel, die de kaas haar zoetje geeft.